Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
19.11.2015

Двох мешканців Луганщини судитимуть за фінансування тероризму

     

Прокуратура Тернопільської області направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно двох жителів Луганщини за фактом фінансування тероризму.

Встановлено, що обвинувачені створили у м. Луганськ незаконну фінансову установу терористичної організації «ЛНР», яка здійснювала надання фінансових послуг, таких як видача учасникам терористичної організації «ЛНР» готівки в українській і російській валютах, виплата переказів з території Росії та України, зарахування грошових коштів на поточні рахунки, обмін валют, поповнення мобільних телефонів тощо.

Всього за період функціонування незаконної фінансової установи обвинувачені забезпечили видачу бойовикам терористичної організації «ЛНР» готівкових коштів в сумі майже 70 млн грн., чим фінансово і матеріально забезпечили функціонування цієї терористичної організації та її учасників.

За наслідками досудового розслідування обвинувальний акт у кримінальному провадженні прокуратурою Тернопільської області направлено до суду за ч. 2 ст. 258-5 КК України (фінансування тероризму).

Довідково: санкція ч. 2 ст. 258-5 КК України передбачає покарання у виді позбавленням волі на строк від 8 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.


За матеріалами прес-служби прокуратури Тернопільської області

кількість переглядів: 3176