Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
31.03.2017

Юрій Луценко: Припинено діяльність організованої злочинної групи, яка діяла під прикриттям реабілітаційного центру (ФОТО, ВІДЕО)

     

Прокуратурою Автономної Республіки Крим спільно з Управлінням нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру у місцях несвободи Генеральної прокуратури України, Службою Безпеки України та Головним управлінням Національної поліції в АР Крим та м. Севастополі задокументовано та припинено діяльність організованої злочинної групи, яка функціонувала у всіх регіонах України під прикриттям центру з реабілітації нарко- та алко- залежних осіб, розташованого в Чернігівській області. Про це під час брифінгу в прокуратурі АР Крим повідомив Генеральний прокурор України Юрій Луценко.

Реабілітаційний центр «Косачівка» позиціонувався як православна організація. Водночас, правоохоронці виявили численні факти незаконного позбавлення волі людей за грошову винагороду, їх подальшого утримання та катування у згаданому центрі.

Генпрокурор зазначив, що у ході слідства встановлено, що у вказаному закладі із загальної кількості понад 250 осіб, також перебували іноземці (з Сербії та Росії). Вартість місячного перебування складала 4 тис грн і 2 тис – доставка осіб до центру.

Юрій Луценко повідомив, що на даний час затримано та повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 146 КК України трьом особам, стосовно яких найближчим часом буде обрано запобіжний захід – тримання під вартою. «На цей момент затримано трьох осіб із числа персоналу, який безпосередньо захоплював людей, фактично в неволю. По всіх інших збираються докази і буде реакція щодо тих, хто співпрацював. Ймовірні справи також проти тих, хто в корисливих цілях здавав людей», - поінформував Генеральний прокурор.

Він додав, що під час проведених обшуків встановлено осіб з тяжкими тілесними ушкодженнями, виявлено знаряддя тортур, а в кабінеті засновника закладу бойову гранату РГД-5 та травматичну зброю.

Наразі звільнені від незаконного утримання особи надають свідчення. Також збираються докази щодо причетності до скоєння зазначених злочинів інших осіб.

«Я категорично стверджую, ми всіляко підтримаємо всі громадські організації, які боряться із наркоманією, алкоголізмом будь-якими іншими проблемами. Але такими методами - це Кримінальним кодексом називається дуже точно – незаконне позбавлення волі, нанесення тілесних ушкоджень, викрадення людини та багато інших дуже важких злочинів», - підкреслив Юрій Луценко.

 

 

 

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

кількість переглядів: 3890