Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
15.01.2021

90 тис грн хабара за оренду приміщення – викрито посадовця «Кіровгеологія» (ФОТО)

     

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури під час одержання неправомірної вигоди затримано начальника Пошуково-зйомочної експедиції Казенного підприємства «Кіровгеологія» (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, посадовець організував систематичне вимагання неправомірної вигоди за передачу суб’єкту господарювання в оренду нежитлового приміщення. Свої послуги керівник підрозділу оцінив у 7,5 тис грн на місяць. Загальна сума неправомірної вигоди мала скласти 90 тис грн.

Після отримання чергового місячного платежу посадовця затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру.

Досудове розслідування триває, проводяться першочергові слідчі дії, зокрема санкціоновані судом обшуки, з метою всебічного встановлення обставин вчинення кримінального правопорушення та можливих співучасників.

Протиправну діяльність припинено співробітниками прокуратури спільно зі слідчими територіального управління ДБР, розташованого у м. Києві, та працівниками Броварського МРВ ГУ СБУ у місті Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1193