Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
02.12.2015

Жителя Тернопільщини заочно судитимуть за сприяння діяльності терористичних організацій

    

Прокуратура Тернопільської області звернулася до суду з клопотанням про надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування стосовно підозрюваного за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (створення терористичної групи чи терористичної організації).

Встановлено, що житель Тернопільщини упродовж квітня-вересня 2014 року підшукував та спонукав жителів м. Тернополя до участі в збройному протистоянні на боці терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР» у рядах бійцівського клубу «Оплот» проти підрозділів Міністерства оборони України та правоохоронних органів, які проводять антитерористичну операцію.

Підозрюваний по даний час вчиняє умисні дії для забезпечення злочинної діяльності вказаних терористичних організацій необхідними засобами, знаряддями та транспортними засобами для підготовки і здійснення терористичних актів у Донецькій та Луганській областях.

У зв’язку з тим, що житель Тернопільщини переховується від слідства на тимчасово окупованій території України, його оголошено у міждержавний розшук та судом надано дозвіл на його затримання та привід для участі у розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Окрім того, прокуратура звернулася до суду з клопотання про надання дозволу на проведення спеціального досудового розслідування у цьому кримінальному провадженні у рамках ст.297-1-297-5 КПК України.

Довідково: Главою 24-1, якою доповнений Кримінальний процесуальний кодекс України, передбачено процедуру проведення спеціального досудового розслідування та спеціального судового провадження щодо підозрюваних (обвинувачених), які переховуються від органів слідства і суду за межами України та ухиляються від кримінальної відповідальності за окремі злочини проти основ національної безпеки, громадської безпеки та корупційні злочини. Тобто законодавство надає можливість судам заочно засудити осіб у випадку, коли вони перебувають у міждержавному чи міжнародному розшуку.

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

кількість переглядів: 513