Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
19.04.2016

Органи прокуратури Тернопільської області обрали делегатів на всеукраїнську конференцію працівників прокуратури

          

15 квітня 2016 року в прокуратурі Тернопільської області та в 4 місцевих прокуратурах відбулися збори прокурорів, на яких обрано делегатів на всеукраїнську конференцію працівників прокуратури – трьох представників від апарату прокуратури області та по два – від місцевих прокуратур.

Прокурор області Олександр Мартинюк, відкриваючи збори, зазначив, що з 15 квітня 2016 року набирають чинності положення Закону України «Про прокуратуру», якими передбачено функціонування органів прокурорського самоврядування та Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів.

Пунктом 61 розділу ХІІІ «Перехідних положень» Закону встановлено двотижневий строк для скликання та проведення всеукраїнської конференції працівників прокуратури.

Відповідно до вимоги статті 69 Закону, для участі у конференції прокурорсько-слідчі працівники органів прокуратури області повинні обрати трьох делегатів від регіональної прокуратури та по два – від кожної місцевої прокуратури шляхом таємного голосування.
З метою забезпечення своєчасного проведення зборів, прокурором області виданий відповідний наказ, яким створено організаційний комітет.

Від регіональної прокуратури організаційний комітет зареєстрував 7 кандидатів, з яких прокурорсько-слідчі працівники апарату прокуратури області більшістю голосів обрали трьох делегатів.

Аналогічні збори прокурорів відбулися у чотирьох місцевих прокуратурах Тернопільської області, у яких обрано по два делегати.
Надалі, 11 обраних делегатів приймуть участь у всеукраїнській конференції та обиратимуть членів до Ради прокурорів та Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії.

Довідково: Всеукраїнська конференція працівників прокуратури є найвищим органом прокурорського самоврядування, який створюється з метою самостійного колективного вирішення питань внутрішньої діяльності прокуратури. Основні положення Всеукраїнської конференції правників прокуратури визначені в ст. 67 Закону України «Про прокуратуру».


Прес-служба прокуратури Тернопільської області

кількість переглядів: 890