Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Vestnik Prosecutor

Сайти

обласних

прокуратур

 
18.07.2017

Прокуратурою Чернігівщини спільно з громадськими експертами проведено тренінг щодо протидії корупції при використанні можливостей системи ProZorro

 
 
   Одним з ефективних методів виявлення фактів порушень Закону України «Про запобігання корупції» є опрацювання баз даних державних органів та державних реєстрів.
   За ініціативи відділу організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції прокуратури Чернігівської області 18.07.2017 для прокурорів місцевих прокуратур проведено інтерактивне навчання на тему: «Здобуття прокурорами навичок у користуванні системою публічних закупівель ProZorro».
   До участі у навчанні залучено регіонального координатора Всеукраїнського руху проти політичної корупції «Під контролем»        Старченка С.В., який виступив експертом у роботі із системою публічних закупівель ProZorro.
   Під час навчання у наглядній формі прокурорам продемонстровано шляхи виявлення порушень вимог антикорупційного та бюджетного законодавства у сфері публічних закупівель.
   Вміння використання модуля аналітики та моніторингу публічних закупівель ProZorro (bi.prozorro.org) закріплено шляхом спільного аналізу найбільших закупівель у розрізі районів області. 
   Здобуті знання прокурори місцевих прокуратур уже найближчим часом зможуть використати на практиці. Відділом організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції готується відповідне завдання місцевим прокурорам.
   Така ініціатива резонує з загальнодержавною політикою децентралізації. Завдяки навикам роботи в умовах технічного прогресу і використання можливостей системи ProZorro прокурори та жителі територіальних громад зможуть контролювати та реагувати на порушення, допущені при використанні бюджетних коштів, запобігати корупційним схемам їх розтрати.
 
      

кількість переглядів: 1060