Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Vestnik Prosecutor

Сайти

обласних

прокуратур

 
10.08.2017

Суддю Брянківського міського суду визнано винною у вчиненні правопорушень, пов'язаних з корупцією. Луганщина

Суддя Брянківського міського суду Луганської області без поважних причин несвоєчасно подала декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2015 рік та не повідомила Національне агентство з питань запобігання корупції про суттєві зміни в майновому стані.
 
За вказаними фактами уповноваженою особою Управління захисту економіки у Луганській області ДЗЕ НП України 31.05.2017 складено протоколи про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією за частинами 1, 2 статті 172-6 КУпАП (несвоєчасне подання без поважних причин декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування та неповідомлення про суттєві зміни в майновому стані).
 
Прокурором прокуратури Луганської області забезпечено участь у судовому розгляді зазначених протоколів. Завдяки принциповій позиції прокурора та зібраним доказам, постановою Рубіжанського міського суду Луганської області від 10.08.2017 суддю визнано винною у вчиненні зазначених адміністративних правопорушень та накладено стягнення у виді штрафу.
 
Набрання постановою законної сили відповідно до вимог пунктів 9, 15 частини 1 статті 106 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» є підставою для притягнення судді до дисциплінарної відповідальності, наслідком чого може бути звільнення з посади.
 

кількість переглядів: 631