Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Vestnik Prosecutor

Сайти

обласних

прокуратур

 
18.08.2017

Виключно спільна робота правоохоронних органів дає реальний результат у боротьбі з корупцією. Позитивну практику ГПУ запроваджено на базі прокуратури Запорізької області

 
За ініціативи Генеральної прокуратури України з 14.08 по 18.08 здійснено спільний виїзд працівників ГПУ та ДЗЕ НП України до Запорізької області з метою виявлення правопорушень, пов’язаних з корупцією.
 
У перший день виїзду відбулася робоча нарада міжвідомчої робочої групи по виявленню корупційних та пов’язаних з корупцією правопорушень.
 
Розроблені конкретні заходи спрямовані на виявлення порушень вимог Закону України «Про запобігання корупції» серед депутатів обласної ради, працівників обласної державної адміністрації, Державної фіскальної служби регіону, судової гілки влади, тощо.
 
 
За 4 дні спільної роботи вже є реальні результати:
 
1) Встановлено, що один з депутатів Запорізької обласної ради  не відобразив у декларації за 2016 рік нежитлове приміщення загальною площею 551 кв.м. вартістю понад 70 тис. доларів США у Мелітопольському районі області.
Ще один з обласних депутатів не відобразив у е-декларації ½ частину квартири у місті Києві та 1/5 частину квартири у місті Біла Церква.
Зібрані матеріали скеровано до НАБУ для  початку слідства за фактом декларування чиновниками недостовірної інформації (ст. 366-1 КК України).
 
2) Складено протоколи про правопорушення, пов’язані з корупцією (ст. 172-6 КУпАП) відносно:
- депутата Запорізької обласної ради, який отримав дохід у сумі більш ніж 100 тис. грн. та несвоєчасно повідомив про суттєві зміни у майновому стані
- депутата Запорізької обласної ради, який несвоєчасно повідомив про суттєві зміни у майновому стані на суму 200 тис. грн., які отримав при продажу автомобіля.
- судді Запорізького окружного адміністративного суду, який несвоєчасно повідомив про суттєві зміни у майновому стані на суму більше 700 тис. грн.
- судді Якимівського районного суду Запорізької області, яка несвоєчасно без поважних причин подала е-декларацію за 2015 рік.
 
3) Керівнику  ГУ ДФС у Запорізькій області скеровано подання про проведення службового розслідування за фактами порушення вимог фінансового контролю його заступником.   
 
Генеральна прокуратура України та Департамент захисту економіки Національної поліції України задля досягнення реальних результатів у роботі закликає інші регіони перейняти позитивну практику спільної роботи.

кількість переглядів: 1118