Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Vestnik Prosecutor

Сайти

обласних

прокуратур

 
31.08.2017

Правоохоронцями викриваються корупційні факти в діях посадових осіб Держгеокадастру

 
 
Корупція є масовим явищем і розповсюджена країною рівномірно. Боротьба з цим явищем потребує системності.
 
Так, правоохоронними органами практично всіх регіонів держави розпочато кримінальні провадження за фактами вчинення корупційних правопорушень посадовими особами органів Держгеокадастру.
 
Як приклад, прокуратурою Луганської області викрито начальника Головного управління Держгеокадастру в Луганській області, який зловживаючи своїм службовим положенням надав незаконні вказівки підпорядкованим працівникам щодо фіктивного працевлаштування його сина до їх підрозділів, нарахування та виплати заробітної плати, чим завдано збитків інтересам держави на суму понад 87 тис. грн. Крім того, він спільно зі своїм заступником вимагали та отримали неправомірну вигоду в розмірі 40 тис. грн. за надання дозволу на розробку технічної документації на земельні ділянки, її погодження та реєстрацію змін у державному земельному кадастрі. Обвинувальний акт стосовно зазначених посадовців скеровано до суду.
 
Узагальнивши всі такі випадки Генеральною прокуратурою України внесено подання голові Держгеокадастру з метою усунення причин і умов, що сприяють вчиненню корупційних правопорушень.
 
Керівник Держгеокадастру поінформував, що начальника Головного управління Держгеокадастру у Луганській області та його заступника звільнено із займаних посад.
 
Першого заступника начальника ГУ Держгеокадастру у Луганській області відсторонено від виконання обов’язків.
 
Відомством вживаються заходи щодо мінімізації корупційних ризиків в діяльності посадових і службових осіб, розроблюються механізми системного запобігання корупції та конфлікту інтересів в службі.

кількість переглядів: 1026