Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Vestnik Prosecutor

Сайти

обласних

прокуратур

 
12.09.2017

Депутат Дніпровської міськради прийняв рішення на користь матері

 
Завдяки співпраці з представниками Всеукраїнського руху проти політичної корупції «Під контролем» прокуратурою Дніпропетровської області викриваються факти зловживань посадовими особами області.
 
Так, за інформацією Всеукраїнського руху проти політичної корупції «Під контролем» встановлено, що депутат Дніпровської міської ради, будучи також секретарем постійної комісії міської ради з питань транспорту, зв’язку та екології, не повідомив про наявність реального конфлікту інтересів та під час засідання комісії взяв участь у погодженні рішення про передачу 160 об’єктів комунальної власності (кіосків) в оренду суб’єкту господарської діяльності, засновником якого є його мати.
 
За вказаним фактом працівниками УЗЕ в Дніпропетровській області ДЗЕ НП України за погодженням з прокуратурою області відносно вказаного депутата складено протоколи про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, за частинами 1, 2 статті 172-7 КУпАП (порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів). Судовий розгляд триває.
 
Довідково: відповідно до вимог статті 84 Закону України «Про державну службу» суб’єкт призначення зобов’язаний звільнити державного службовця у триденний строк з набрання законної сили рішенням суду щодо притягнення державного службовця до адміністративної відповідальності за пов’язане з корупцією правопорушення.
 
Разом з тим, така норма не розповсюджується на обрані (місцеве самоврядування) посади. Оцінку діям депутатів може дати лише їх виборець.

кількість переглядів: 548