Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Vestnik Prosecutor

Сайти

обласних

прокуратур

 
21.09.2017

На Львівщині депутат подав е-декларацію під тиском слідства

 
За участі органів прокуратури Львівської області Миколаївським районним судом Львівської області визнано винним депутата Миколаївської міської ради Львівської області та екс-мера міста Миколаєва Львівської області Хімчака Ігоря Степановича (за протоколом УЗЕ НПУ в області) у вчиненні правопорушення, пов’язаного з корупцією.
 
Хімчак І.С., будучи депутатом Миколаївської міської ради Львівської області, несвоєчасно (в кінці липня), лише після початку слідства подав декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (ч. 1 ст. 172-6 КУпАП – порушення вимог фінансового контролю).
 
За наслідками судового розгляду до винної особи застосовано стягнення  у вигляді штрафу.
Рішення набрало законної сили.
 
Довідково: відповідно до вимог статті 84 Закону України «Про державну службу» суб’єкт призначення зобов’язаний звільнити державного службовця у триденний строк з набрання законної сили рішенням суду щодо притягнення державного службовця до адміністративної відповідальності за пов’язане з корупцією правопорушення.
Разом з тим, така норма не розповсюджується на обрані (місцеве самоврядування) посади. Оцінку діям депутатів може дати лише їх виборець.

кількість переглядів: 610