Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Vestnik Prosecutor

Сайти

обласних

прокуратур

 
10.10.2017

Заступника голови облради Кротова А.О. визнано винним за порушення фінансового контролю. Миколаївщина

 
У ході проведення спільних заходів прокуратурою Миколаївської  області та Управлінням захисту економіки у Миколаївській області Національної поліції України встановлені факти порушення вимог Закону України «Про запобігання корупції» депутатами Миколаївської обласної ради.
 
Встановлено, що у травні поточного року заступник голови Миколаївської обласної ради Кротов А.О. продав належний йому транспортний засіб «Nissan», отримав дохід у сумі понад 200 тисяч гривень, проте несвоєчасно повідомив про суттєві зміни у майновому стані.
 
Рішенням Центрального районного суду м. Миколаєва депутата визнанно винним у вчиненні правопорушення, пов’язаного з корупцією (ч. 2 ст. 172-6 КУпАП) та застосовано стягнення у виді штрафу.
 
Стосовно депутата Миколаївської обласної ради, який придбав вказаний вище автомобіль і також не повідомив своєчасно про суттєві зміни у майновому стані працівниками національної поліції складено аналогічний протокол.
 
Рішення за судом.
 
Довідково: відповідно до вимог статті 84 Закону України «Про державну службу» суб’єкт призначення зобов’язаний звільнити державного службовця у триденний строк з набрання законної сили рішенням суду щодо притягнення державного службовця до адміністративної відповідальності за пов’язане з корупцією правопорушення.
Разом з тим, така норма не розповсюджується на обрані (місцеве самоврядування) посади. Оцінку діям депутатів може дати лише їх виборець.

кількість переглядів: 572