Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Vestnik Prosecutor

Сайти

обласних

прокуратур

 
18.10.2017

Депутата міськради притягнуто до відповідальності за порушення фінансового контролю. Львівщина

 
За участі прокуратури Львівської області Самбірським районним судом Львівської області та за протоколом УЗЕ ДЗЕ НПУ в області визнано винним депутата Самбірської міської ради Львівської області Кузьмяка Я.С.
 
Так, Кузьмяк Я.С. будучи депутатом Самбірської міської ради Львівської області несвоєчасно, без поважних причин не повідомив про суттєві зміни у майновому стані суб’єкта декларування (продаж Самбірській міській раді сміттєвоза «Scania P94 DB»  на суму 1 098 000 грн.), чим вчинив адміністративне правопорушення пов’язане з корупцією, передбачене  ч. 2 ст. 172-6 КУпАП (порушення вимог фінансового контролю).
 
За наслідками судового розгляду до правопорушника судом застосовано стягнення у вигляді штрафу. 
 
Довідково: відповідно до вимог статті 84 Закону України «Про державну службу» суб’єкт призначення зобов’язаний звільнити державного службовця у триденний строк з набрання законної сили рішенням суду щодо притягнення державного службовця до адміністративної відповідальності за пов’язане з корупцією правопорушення.
Разом з тим, така норма не розповсюджується на обрані (місцеве самоврядування) посади. Оцінку діям депутатів може дати лише їх виборець.
        

кількість переглядів: 478