Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Vestnik Prosecutor

Сайти

обласних

прокуратур

 
24.10.2017

Умисне неподання електронних декларацій. Хмельниччина

         
Суб’єкти декларування, які умисно у визначений законом строк не подали електронну декларацію або задекларували недостовірну інформацію несуть кримінальну відповідальність, передбачену ст. 366-1 Кримінального кодексу України (декларування недостовірної інформації, в тому числі умисне неподання суб’єктом декларування декларації).
 
При цьому якщо декларацію подано до оголошення про підозру в умисному неподанні декларації (ст. 366-1 КК України) – можлива адміністративна відповідальність.
 
За вказаними фактами правоохоронцями Хмельниччини розпочато 43 кримінальних провадження, з яких у 2 – обвинувальні акти спрямовано до суду та ще у 27 триває досудове розслідування.
 
До прикладу, спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту, культури та туризму виконавчого комітету однієї із селищних рад Волочиського району Лисенко К.В., достовірно знаючи про свій обов’язок подати до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, щорічну декларацію за 2016 рік, цього не зробила.
 
На попередження про відповідальність за порушення вимог антикорупційного законодавства, Лисенко К.В. не відреагувала та розкаялась лише в суді, у зв’язку ж чим провадження закрито у зв’язку з дійовим каяттям.
 

кількість переглядів: 2135