Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Vestnik Prosecutor

Сайти

обласних

прокуратур

 
02.11.2017

Селищна голова не вжила заходів протидії корупції на Харківщині

 Голова Введенської селищної ради Чугуївського району Геращенко Г.Ю. не проконтролювала дотримання депутатів строків подачі декларацій.
 
 Постановою Чугуївського районного суду голову Введенської селищної ради Геращенко Г.Ю. визнано винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 172-9 КУпАП та призначено їй стягнення у вигляді адміністративного штрафу у розмірі 2125 грн.
 
Протокол складено УЗЕ в Харківській області, участь в суді забезпечено прокуратурою Харківської області.
 
 
Установлено, відповідно до вимог ч. 1 ст. 12 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» 2011 року усі депутати Введенської селищної ради до першого квітня 2016 року були зобов’язані надати до селищної ради декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за минулий рік, а голова ради, як відповідальна посадова особа була зобов’язана контролювати дотримання депутатами строків подачі декларацій. При цьому, два депутати вказаної ради подали декларації із порушенням встановлених строків.
 
Довідково: відповідно до вимог статті 84 Закону України «Про державну службу» суб’єкт призначення зобов’язаний звільнити державного службовця у триденний строк з набрання законної сили рішенням суду щодо притягнення державного службовця до адміністративної відповідальності за пов’язане з корупцією правопорушення.
 
Оцінку діям осіб, які перебувають на виборних посадах, може дати лише виборець.
 

кількість переглядів: 1294