Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
10.04.2012

Стан розгляду запитів на інформацію у Генеральній прокуратурі України у першому кварталі 2012 року

Стан розгляду запитів на інформацію
у Генеральній прокуратурі України у першому кварталі 2012 року
 
 
 
         Упродовж першого кварталу 2012 року до органів прокуратури України надійшло 1147 запитів на отримання публічної інформації.
         За вказаний період розглянуто 971 запит, а 136 направлено до інших відомств, як належним розпорядникам інформації.
         Із загального числа розглянутих, надано інформацію на 605 запитів, відмовлено у задоволенні 38 запитів, що становить лише 3.9% із розглянутих. За наслідками розгляду 328 запитів надано роз’яснення. Із продовженням строку розглянуто 11 запитів.
         З питань правозахисної діяльності прокуратури розглянуто 223 запити на інформацію; досудового слідства – 144; організаційно-розпорядчої діяльності – 71 (у т.ч. про надання статистичної інформації – 31); з кадрових питань – 67; представництва інтересів громадян і держави в суді – 46;  підтримання державного обвинувачення – 18.
         За вказаний період до Генеральної прокуратури України надійшло 259 запитів на інформацію, що становить 22.6% від загальної кількості, що надійшли до органів прокуратури.
         Центральним апаратом розглянуто 190 запитів. За належністю іншим розпорядникам інформації направлено 56, з яких 31 – підпорядкованим прокурорам.
         За результатами розгляду надано інформацію на 89 запитів, відмовлено у наданні інформації лише на 2 запити (1% від розглянутих). На 99 запитів надано роз’яснення.
         Найчастіше запитувалася інформація з питань організаційно-розпорядчої діяльності – 29 запитів; правозахисної діяльності – 22; досудового слідства – 12; кадрів – 11.
         В основному запити подавалися громадянами: від них надійшов 191 запит, з яких 12 - з інших установ. Від засобів масової інформації надійшло 32 запити, від громадських об’єднань та організацій – 13, від інших юридичних осіб – 11.
         Більшість запитів надійшло електронною поштою – 150, поштовим зв’язком - 91, на особистому прийомі прийнято 11 запитів, а 7 запитів надійшло факсовим зв’язком.  
         Станом на 1 квітня у центральному апараті Генеральної прокуратури України на розгляді знаходилося 13 запитів на отримання публічної інформації.
         Існує тенденція до поступового зростання надходження запитів. Так, якщо у січні до Генеральної прокуратури надійшло 59 запитів, то у лютому – 94, а в березні цей показник склав уже 106 запитів на інформацію.
         Окрім неухильного виконання Закону України «Про доступ до публічної інформації», як розпорядником публічної інформації, органами прокуратури проводяться перевірки додержання його вимог іншими суб’єктами правовідносин у сфері доступу до публічної інформації.
         За результатами перевірок розглянуто 297 подань і приписів прокурора про усунення порушень цього Закону, задоволено 56 протестів. За наслідками розгляду вказаних документів прокурорського реагування до відповідальності притягнуто 170 посадових осіб органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування, з яких 32 посадових особи органів державного контролю.
         Прокурорами і надалі буде приділятися належна увага виконанню вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації».

кількість переглядів: 594