Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
09.07.2012

Діяльність органів прокуратури по виконанню Закону України «Про доступ до публічної інформації» у першому півріччі 2012 року

         За перше півріччя 2012 року до Генеральної прокуратури України у порядку Закону України «Про доступ до публічної інформації» (далі Закон) надійшло 505 запитів на інформацію, з яких 17– за належністю з інших установ. Всього розглянуто 400 запитів, ще 98 запитів направлено належним розпорядникам запитуваної інформації, з яких 52 – підпорядкованим прокурорам. Станом на 1 липня 2012 року на розгляді перебувало 7 запитів.
         За результатами розгляду центральним апаратом надано інформацію на 163 запити. Лише на 9 запитів у наданні інформації відмовлено, що становить 2,2 відсотка від загальної кількості розглянутих запитів. Загалом по органах прокуратури України цей показник становить 3,3 відсотка.
За вказаний період відділом забезпечення доступу до публічної інформації Генеральної прокуратури України на 228 запитів надано роз’яснення.
Оскільки Закон надає можливість запитувачам при направленні запитів використовувати сучасні засоби зв’язку, із 505 запитів, що надійшли до центрального аппарату, 291 (57,6 %) отримано електронною поштою. Ще 177 запитів отримано поштовим зв’язком, 23 запити прийнято на особистому прийомі, а 14 надійшло факсимільним зв’язком.
Із загальної кількості надійшло запитів від: громадян - 372, засобів масової інформації - 72, громадських організацій та об’єднань - 28, інших юридичних осіб – 16.
З питань організаційно-розпорядчої діяльності Генеральної прокуратури розглянуто 80 запитів, правозахисної діяльності – 43, досудового слідства – 34, кадрів – 21, представництва інтересів громадян і держави у суді – 10, підтримання державного обвинувачення – 5.
         Загалом органами прокуратури України за вказаний період розглянуто 2179 запитів, з яких надано інформацію на 1377 запитів, у 73 випадках відмовлено у наданні інформації. За наслідками розгляду 729 запитів надано роз’яснення.
         Окрім виконання Закону органами прокуратури, як розпорядником публічної інформації, прокурорами проводяться перевірки додержання його вимог  іншими суб’єктами відносин у сфері доступу до публічної інформації.
         За результатами проведених перевірок розглянуто 671 подання і припис прокурора про усунення порушень Закону, задоволено 104 протести. За наслідками розгляду вказаних документів прокурорського реагування до відповідальності притягнуто 366 посадових осіб органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування, з яких 68 посадових осіб органів державного контролю.
         Прокурорами і надалі приділятиметься належна увага виконанню вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації».

кількість переглядів: 564