Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
15.07.2014

Підсумки роботи органів прокуратури по виконанню Закону України "Про доступ до публічної інформації" у першому півріччі 2014 року

 
 
       У першому півріччі 2014 року до органів прокуратури України надійшло 3108 запитів на отримання інформації, відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації». Прокурорами розглянуто 2686 запитів, що на 19 % більше, ніж за аналогічний період минулого року.
        Загалом органами прокуратури надано інформацію на 1595 запитів  (59% від розглянутих), відмовлено у наданні інформації на  91 запит       (3.3% від розглянутих) За наслідками розгляду 1 тисячі запитів надано роз’яснення.
         Окрім центрального апарату, найбільше запитів розглянуто органами прокуратури Дніпропетровської, Київської, Харківської, Львівської, Одеської областей та міста Києва.
        Значно зросла кількість запитів на інформацію до Генеральної прокуратури України. Так, до центрального апарату у першому півріччі поточного року надійшло 564 запити, що на 45% більше, ніж за аналогічний період минулого року.
Всього розглянуто 463 запити (+34%), належним розпорядникам запитуваної інформації направлено 88 запитів (16 % від отриманих), з яких  43  – підпорядкованим прокурорам. На початок другого півріччя на розгляді у центральному апараті перебувало 18 запитів.
       За результатами розгляду центральним апаратом надано інформацію на 230 запитів (на 44% більше). Відмовлено у наданні інформації на 44 запити (+29%), що становить 7.9% від загальної кількості отриманих запитів. 
        Генеральною прокуратурою за вказаний період на 189 (на 28% більше) запитів надано роз’яснення.
        Із загальної кількості надійшло запитів від: громадян – 429 (77% від отриманих); засобів масової інформації – 64 (11%), громадських організацій та об’єднань – 36 (6%), інших юридичних осіб – 35 (6%).
        Найбільше запитів розглянуто з питань досудового розслідування – 119;  організаційно-розпорядчої діяльності – 103; правозахисної діяльності - 49; кадрів – 45, представництва інтересів громадян і держави у суді – 10, підтримання державного обвинувачення – 3; з інших питань – 144.
        Окрім виконання Закону органами прокуратури, як розпорядником публічної інформації, прокурорами проводяться перевірки додержання його вимог  іншими суб’єктами відносин у сфері доступу до публічної інформації.
        За звітний період прокурорами прийнято 499 постанов про проведення перевірок додержання законодавства про доступ до публічної інформації. За результатами проведених перевірок розглянуто 509 подань прокурора про усунення порушень Закону. До відповідальності притягнуто 399 посадових осіб органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування, з яких 30 посадових осіб органів державного контролю.
        Крім того, за порушення права на інформацію (ст.212-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення) прокурорами складено 28 адміністративних протоколів, за наслідками розгляду яких на даний час судами притягнуто до адміністративної відповідальності 21 посадову особу.
        Органами прокуратури України і надалі приділятиметься належна увага виконанню вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації».
 
 
Відділ з питань доступу
до публічної інформації
Генеральної прокуратури України
 
 
 

кількість переглядів: 580