Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
29.08.2011

Перевірено виконання органами влади Закону України «Про доступ до публічної інформації»


    Органами прокуратури проведено перевірки додержання місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації».
    
    Перевірками виявлено численні порушення даного Закону в органах державної влади та місцевого самоврядування. 

    Всупереч вимог Закону в цих органах відсутні спеціальні місця для роботи запитувачів з документами чи їх копіями, не призначено  відповідальних осіб для забезпечення доступу до публічної інформації, а там, де такі особи призначені, з ними не проведені відповідні навчання. У державних установах, де проводилися перевірки, не забезпечено оприлюднення інформації, передбаченої чинним законодавством. Перевірками виявлено факти порушення строків при наданні інформації на запити та неправомірної відмови у її наданні.

   За наслідками перевірок прокурорами внесено 1918 приписів та подань про усунення виявлених порушень закону, принесено 37 протестів, відносно винних у невиконанні цього Закону посадових осіб порушено 117 дисциплінарних та адміністративних проваджень. На цей час притягнуто до відповідальності 39 посадовців.

    Прокурорами і надалі буде приділятися належна увага виконанню суб’єктами владних повноважень обов’язків, визначених Законом України «Про доступ до публічної інформації».


 
Відділ забезпечення доступу до публічної інформації

кількість переглядів: 1702