Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
29.03.2017

Повідомлено про підозру ще одному генералу Збройних Сил Російської Федерації

       

Головною військовою прокуратурою повідомлено про підозру громадянину Російської Федерації, генерал-майору Збройних Сил Російської Федерації Р. Шадріну у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації), ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 (ведення агресивної війни), ч.1 ст. 438 (відання наказів про вчинення жорстокого поводження з цивільним населенням) КК України.

Зібраними у кримінальному провадженні доказами встановлено, що Р. Шадрін у період із жовтня 2014 року по серпень 2015 року, діючи за попередньою змовою з іншими представниками влади та службовими особами Збройних Сил Російської Федерації, перебуваючи на посаді так званого заступника міністра "Міністерства державної безпеки" терористичної організації "ЛНР", брав участь у веденні агресивної війни проти України.

Зокрема, шляхом віддання наказів учасникам терористичної організації "ЛНР", які знаходилися у його підпорядкуванні, він організовував артилерійські обстріли позицій Збройних Сил України та інших військових формувань, які залучені до проведення антитерористичної операції на території Луганської області.

Крім того, всупереч вимогам міжнародного гуманітарного права Р. Шадрін організував викрадення цивільних осіб, у тому числі громадян Російської Федерації, їх подальше незаконне ув'язнення, застосування фізичного насильства та іншого жорстокого поводження з ними.

Підозрюваний оголошений у розшук, готується клопотання про надання дозволу на затримання з метою приводу для участі в розгляді клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

кількість переглядів: 3246