Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
29.05.2019

Викрито групу осіб, які вимагали та отримали у виконувача обов’язків Державного секретаря Міністерства екології та природних ресурсів України 100 тис доларів США

      

За процесуального керівництва прокурорів Генеральної прокуратури України слідчими Головного слідчого управління Національної поліції України при оперативному супроводженні співробітників Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України викрито групу осіб, які, прикриваючись діяльністю Громадської організації «Стоп корупції», вимагали та отримали у виконувача обов’язків Державного секретаря Міністерства екології та природних ресурсів України грошові кошти в сумі 100 тис доларів США за припинення навмисно організованих ними низки акцій протестів з вимогою звільнити з посади зазначеного службовця, численних звернень до правоохоронних органів щодо розслідування нібито вчинених службових злочинів.

Наразі двоє організаторів злочину затримано. Їм інкримінуються дії, передбачені ч. 2 ст. 189 КК України (вимагання, вчинене за попередньою змовою групою осіб). Також до суду готується клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Довідково: санкція якої передбачає позбавлення волі від трьох до семи років.


Відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

кількість переглядів: 3285