Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
04.07.2019

Поліцейського затримано під час одержання 1500 доларів США хабара

      

 

Прокурорами Департаменту організації процесуального керівництва досудовим розслідуванням кримінальних правопорушень, підслідних Державному бюро розслідувань, нагляду за додержанням законів його оперативними підрозділами та підтримання публічного обвинувачення у відповідних провадженнях Генеральної прокуратури України спільно із слідчими центрального апарату Державного бюро розслідувань та працівниками Управління СБ У в Херсонській області під час розслідування кримінального провадження за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України викрито та затримано одного із керівників відділення поліції у порту «Херсон» Херсонського відділу поліції ГУНП в Херсонській області, який за не вжиття службовими особами відділення поліції заходів реагування на дії фізичної особи щодо вилову водних біоресурсів без наявності дозвільних документів та за не притягнення останньої до кримінальної відповідальності вимагав та отримав неправомірну вигоду в сумі 1500 доларів США.

04.07.2019 після одержання неправомірної вигоди поліцейського затримано.

Наразі проводяться невідкладні слідчі (розшукові) дії, спрямовані на встановлення обставин вчиненого злочину, вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Довідково: за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, визначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

кількість переглядів: 3796