Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
03.12.2019

ВРУ прийняла Закон, який дозволяє слідчим та прокурорам, які розслідують справи Майдану, перевестись до ДБР

                          

3 грудня 2019 року Верховна Рада України прийняла Закон "Про внесення змін до Закону України "Про Державне бюро розслідувань". Ці зміни дають змогу перевести слідчих органів прокуратури та прокурорів, які проводили досудове розслідування або здійснювали процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях, пов’язаних з подіями на Майдані, за їхньою згодою до Державного бюро розслідувань без обов’язкового проведення конкурсу.

«Це важливий і необхідний крок, який пришвидшить передачу цих справ із Генеральної прокуратури до ДБР. Таким чином буде забезпечено безперервність та ефективність подальшого досудового розслідування у провадженнях про злочини, вчинені у зв’язку із масовими протестами у 2013 - 2014 роках. Професіонали, які володіють інформацією щодо ходу розслідувань, повинні мати можливість продовжити свою роботу над цими резонансними кримінальними провадженнями та дати суспільству довгоочікувані відповіді», – зазначив Генеральний прокурор Руслан Рябошапка.

Наразі інвентаризаційна комісія, створена в рамках Генеральної прокуратури, до якої включено представників Державного бюро розслідувань, впорядковує та інвентаризує матеріали досудового розслідування у зазначених кримінальних провадженнях.

кількість переглядів: 3644