Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
06.12.2019

ГПУ інвентаризує та передає матеріали слідства Управління спеціальних розслідувань до органів досудового розслідування

      

В ГПУ триває інвентаризація матеріалів досудового розслідування, які розслідувалися слідчими Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України щодо подій на Майдані в 2013-2014 роках для подальшої передачі їх за підслідністю до інших правоохоронних органів.

Члени інвентаризаційної комісії провели звірку відомостей статистичної звітності та Єдиного реєстру досудових розслідувань з фактично наявними матеріалами кримінальних проваджень, а також матеріалів «ДСК», обліку та наявності речових доказів, у тому числі камери зберігання речових доказів.

На даний час комісія провела інвентаризацію матеріалів досудового розслідування в переважній більшості кримінальних проваджень, досудове розслідування в яких триває, зупинено або закрито, загальним обсягом 3 400 томів. При цьому фактів невідповідностей по інвентаризованому на даний момент обсягу матеріалів не встановлено.

На сьогодні відповідно до прийнятих процесуальних рішень фактично передали за підслідністю до Національного антикорупційного бюро України 20 кримінальних проваджень. Процес передачі проваджень триває.

Водночас також триває формування і підготовка до передачі матеріалів досудового розслідування в найбільш об’ємних кримінальних провадженнях, підслідних ДБР та НАБУ.

Нагадаємо, органи прокуратури з 20 листопада 2019 року згідно закону втратили право здійснювати досудове розслідування і тому кримінальні провадження мають бути передані до інших правоохоронних органів за підслідністю.

кількість переглядів: 1944