Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
16.12.2019

На Кіровоградщині прокуратура повідомила про підозру сільському голові у вимаганні 100 тис грн неправомірної вигоди

                      

Прокуратура Кіровоградської області повідомила про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України одному з сільських голів Добровеличківського району.

Посадовця було викрито та затримано на вимаганні та отриманні неправомірної вигоди у сумі 100 тис грн. Операція з викриття була проведена спільно з працівниками Нацполіції.

Вказану суму коштів сільський голова, за версією слідства, вимагав від місцевого мешканця за передачу із земель запасу комунальної власності громади земельних ділянок площею 20 га у власність для ведення особистого господарства.

За наполяганням прокуратури вказаній особі обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 діб з можливістю внесення застави.

Триває досудове розслідування.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
кількість переглядів: 3509