Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
16.12.2019

На Львівщині викрито факти зловживань на шахтах (ФОТО)

          

За процесуального керівництва прокуратури Львівської області здійснено обшуки на 6 шахтах в рамках спецоперації, в ході якої встановлюється причетність до зловживань керівників шахтних підприємств.

За версією слідства, декілька керівників шахт одного з держпідприємств не за призначенням використовували працю підлеглих. Так, керівник шахти у той час, коли працівники повинні були виконувати роботи на шахті, залучав їх до будівництва будинку на земельній ділянці, яка належить його дружині. Також, за даними слідчих, окремі працівники займались у робочий час підприємництвом, деякі – систематично виїжджали за кордон та виконували роботи, не пов’язані із діяльністю підприємства, а деякі – виготовляли на території шахти тротуарну плитку на продаж на обладнанні, підключеному до електромережі шахти.

Окрім того, задокументовано випадки тривалої відсутності 40 працівників на робочому місці, які отримували при цьому заробітну плату та, згідно табелів обліку робочого часу, нібито працювали під землею. Насправді під час формування зміни під землю не спускалось близько 10% робітників.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні за ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) здійснюють слідчі Нацполіції за оперативного супроводу СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 3547