Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
17.12.2019

На Житомирщині викрили слідчу Нацполіції на одержанні 1000 дол США неправомірної вигоди

                         

У понеділок, 16 грудня 2019 року, під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області викрито та затримано після одержання неправомірної вигоди слідчу одного із територіальних відділів поліції області.

За даними слідства, вказана особа, під час розслідування кримінального провадження стосовно підробки номерів, вузлів та агрегатів транспортного засобу, вимагала та одержала неправомірну вигоду у сумі 1000 дол США. За таку плату вона, як вважає слідство, пообіцяла повернути вилучений транспортний засіб та у подальшому закрити кримінальне провадження.

Неправомірну вигоду вилучено, особу затримано. Наразі вирішується питання щодо повідомлення особі про підозру у скоєнні злочину за ч. 3 ст. 368 КК України (вимагання та одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище), застосування запобіжного заходу та відсторонення від посади.

Досудове розслідування проводять слідчі теруправління ДБР у місті Хмельницькому, процесуальне керівництво здійснює прокуратура Житомирської області.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
кількість переглядів: 3448