Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
19.12.2019

Генеральна прокуратура захистила власність громади Києва (ФОТО)

           

Прокуратура добилась арешту нежитлового будинку в центрі міста - власності громади Києва, який хотіли продати, змінивши форму власності. Заволодіння цим будинком наразі розслідується під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури.

Печерський райсуд міста Києва 16 грудня 2019 року задовольнив клопотання Генеральної прокуратури України, наклавши повторний арешт на нежитловий будинок по вул. Богдана Хмельницького у м. Києві площею 1419,3 кв м, що належить одному з ТОВ, із забороною відчужувати його. Окрім того, готуються матеріали для вжиття заходів представницького характеру.

Раніше прокуратура в рамках кримінального провадження зверталася із клопотанням про повторне накладення арешту на зазначений будинок, що на праві комунальної власності належав територіальній громаді міста Києва в особі Київської міської ради, після того, як суд у листопаді 2019 року скасував арешт вказаного майна.

Проте в день розгляду клопотання 12 грудня 2019 року зацікавлені особи, звернувшись до нотаріуса, зареєстрували факт відчуження нерухомості на підставі договору купівлі – продажу і нотаріус вніс запис про зміну форми власності на приватну, а власника - на вказане ТОВ.

З метою збереження та повернення майна громаді міста прокурор повторно звернувся із аналогічним клопотанням про арешт та заборону відчуження майна з урахуванням змін у формі власності майна та зміни власника і суд його задовольнив.
кількість переглядів: 3323