Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
19.12.2019

Двом колишнім службовцям підприємства енергетичного сектору повідомлено про підозру у заволодінні 313 млн грн держпідприємства

     

За погодження Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Генеральної прокуратури України детективи НАБУ повідомили про підозру двом колишнім службовим особам публічного акціонерного товариства, яке займається розподіленням, транспортуванням та постачанням електроенергії у Черкаській області, за фактами заволодіння коштами підприємств енергетичного сектору економіки та зловживанні службовим становищем (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 364 КК України).

За версією слідства, у 2015-2016 роках керівництво ПАТ, ймовірно діючи в інтересах приватної компанії, у порушення вимог Закону України «Про електроенергетику», підписали договори про переведення боргу та заміни боржника, і заволоділи коштами, які мали надійти до вказаного ПАТ. Таким чином енергопостачальній компанії завдано 313 млн грн збитків.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 3270