Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
20.12.2019

Руслан Рябошапка: 610 прокурорів, які довели свою професійність та доброчесність, зможуть працювати в Офісі Генерального прокурора (ІНФОГРАФІКА)

                        

19 грудня 2019 року закінчився третій завершальний етап атестації прокурорів Генеральної прокуратури України. За результатами написання практичного завдання та проходження співбесіди за рішенням кадрових комісій 610 прокурорів успішно пройшли третій етап атестації, 154 - не успішно, 5 - не з’явились. До цього етапу було допущено 769 прокурорів ГПУ, які вдало пройшли два попередні етапи атестації.

Руслан Рябошапка, Генеральний прокурор зазначив: «Співбесіди та перевірка на доброчесність, мабуть, найважливіший етап атестації - оскільки суспільству потрібні чесні та професійні прокурори, які живуть по статках та працюють по закону для захисту прав людей і бізнесу. Вважаю, що за допомогою експертів, делегованих міжнародними організаціями, кадрові комісії зробили колосальну роботу і обрали достойних прокурорів. Однак, ми будемо далі уважно відслідковувати всі сигнали щодо доброчесності цих прокурорів і за потреби приймати законні рішення. Нульова толерантність до корупції в Офісі Генерального прокурора».

1083 прокурори Генеральної прокуратури України до 15 жовтня цього року подали заяви про намір пройти атестацію і з них успішно пройшли три етапи 610 прокурорів, тобто 56%.

Нагадуємо, що реформа прокуратури в Україні розпочалася з атестації прокурорів Генеральної прокуратури і включає в себе не лише перевірку прокурорів, але й створення Офісу Генерального прокурора з оптимальною структурою, набір нових прокурорів, постійне навчання в тренінговому центрі, нові політики та правила, які повинні зробити роботу прокурора більш ефективною. Атестація працівників регіональних та місцевих прокуратур розпочнеться у 2020 році.

кількість переглядів: 3233