Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
23.12.2019

Генеральна прокуратура переслідує за заволодіння коштами банків: змінено підозру двом посадовцям одного з банків та директору ТОВ

      

Генеральна прокуратура України змінила підозру двом колишнім посадовцям АТ «Дельта Банк» та директору одного з товариств з обмеженою відповідальністю за фактом заволодіння за попередньою змовою групою осіб коштами банку (ч. 5 ст. 191 КК України), що призвело до безпідставного виведення близько 4,4 млрд грн коштів банку. Загалом упродовж трьох останніх місяців за процесуального керівництва та координації Генеральної прокуратури викрито посадовців п’яти банків, які підозрюються у заволодінні коштами цих банків, а саме Банк «Фінанси та Кредит», ВіЕйБі Банк, Південкомбанк, Банк Михайлівський та Дельта Банк.

За версією слідства, колишні посадовці АТ «Дельта Банк» підозрюються в укладенні кредитних договорів з грубим порушенням законодавства України та внутрішніх документів банку з подальшим перерахуванням близько 4,4 млрд грн на рахунки двох юридичних осіб. Слідство вважає, підозрювані розуміли проблемність банку, а також те, що надані за їхнім рішенням кредитні кошти не будуть повернуті банку.

За даними слідства, вказані обставини стали підставою віднесення зазначеного акціонерного товариства до категорії неплатоспроможних банків та запровадження тимчасової адміністрації. Крім того, Фондом гарантування вкладів фізичних осіб розпочато відшкодування коштів вкладникам банку у зв’язку з недостатністю майна Банку, яка виникла в результаті неправомірних дій.

На даний час органами прокуратури вживаються заходи для встановлення місцезнаходження і затримання підозрюваних.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 3366