Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
24.12.2019

ГПУ задокументувала черговий факт порушення РФ та її окупаційною адміністрацією законів та звичаїв війни (ФОТО)

         

Прокурори Департаменту нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, ГПУ, здійснюючи процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, знову зафіксували порушення норм міжнародного гуманітарного права військовослужбовцями збройних сил РФ та членами незаконних збройних формувань «ДНР» та «ЛНР», які ведуть артилерійські обстріли мирного населення та об’єктів цивільної інфраструктури. Так, задокументовано факт прицільного обстрілу 21 грудня 2019 року м. Золотого-4 Попаснянського району Луганської області, де відбулося розведення військ, з м. Первомайськ, що є тимчасово окупованою територією Луганської області, проросійськими терористичними силами.

В ході огляду місця події прокурори Генеральної прокуратури України виявили пошкоджений житловий будинок. За версією слідства, обстріл вівся саморобним вибуховим пристроєм з використанням міни калібру 82 мм.

Вживаються заходи щодо встановлення осіб, причетних до вчинення зазначеного злочину, а здобуті докази буде використано у справах проти Російської Федерації в міжнародних та національних судах.
кількість переглядів: 3286