Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
26.12.2019

Руслан Рябошапка: Нова прокуратура має орієнтуватися на потреби суспільства, бути ефективною і повинна повністю відпрацьовувати ті ресурси, які вкладені в неї (ФОТО, ВІДЕО, ІНФОГРАФІКА)

          

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка у четвер, 26 грудня 2019 року, під час брифінгу презентував старт роботи нового Офісу Генерального прокурора з 2 січня 2020 року. Участь у заході взяв також Тимчасово повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор.

Руслан Рябошапка розповів, як завдяки атестації прокурорів ГПУ вдалося оновити і очистити Генеральну прокуратуру як центрального елемента системи органів кримінальної юстиції. Це перший крок до трансформації прокуратури в орган, якому довіряють люди і який здатен ефективно працювати. «Це унікальний історичний момент – ніхто за останні багато років нічого подібного в Україні не проводив. Ніколи ще жодна з інституцій не проходила через такий етап трансформації, до якої були залучені зовнішні спостерігачі, для того, щоб цей процес був максимально чесним, справедливим і прозорим», - наголосив він.

Також Генеральний прокурор повідомив про зменшення кількості структурних підрозділів, скорочення штатної чисельності прокурорів у новому Офісі Генерального прокурора до 1500 працівників.

Не менш важливим елементом реформи прокуратури Руслан Рябошапка назвав розробку нової системи управління людськими ресурсами та ефективної системи оцінки якості роботи прокурорів; діджиталізацію досудового розслідування та процесуального керівництва, а також створення нового сучасного Тренінгового центру, який даватиме прокурорам максимально прикладні та практичні знання, орієнтуючись на найкращі міжнародні підходи.

«Нова прокуратура має орієнтуватися на потреби суспільства, вона має бути ефективною і повинна повністю відпрацьовувати ті ресурси, які вкладені в неї», - резюмував Генеральний прокурор.

Тимчасово повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор, в свою чергу, привітав з успішною реалізацією першого кроку реформи.

«Це одна з найбільш широких, глибоких і найбільш комплексних реформ, які я бачив. Переатестація прокурорів в ГПУ - це лише перший крок до переатестації прокурорів всіх прокуратур України і це крок, який націлений на підвищення довіри і впевненості до органу і до верховенства права в Україні. Для нас це була честь працювати з вами і з вашою надзвичайно професійною командою», - зазначив він.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

кількість переглядів: 4141