Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
26.12.2019

Генеральна прокуратура повернула ДБР повідомлення про підозру у кримінальному провадженні за фактом погроз на адресу Президента для усунення недоліків

         

Генеральна прокуратура України повернула до ДБР проект повідомлення про підозру особам у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 346 КК України для усунення недоліків та проведення необхідних слідчих і процесуальних дій.

Так, за результатами опрацювання вказаного процесуального документу виявлено низку суперечностей та порушень вимог Конституції України, Кримінального процесуального кодексу України, законів України «Про статус народного депутата України», «Про Регламент Верховної Ради України». Проте, з 29 листопада 2019 року і до цього часу недоліки слідчими ДБР не усунуті і повторно підозра до Генеральної прокуратури для погодження не надходила.

Нагадаємо, Генеральною прокуратурою України здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами розповсюдження в мережі Інтернет відеозапису, на якому народний депутат України, та інша особа висловлювали погрози вчинити фізичну розправу над Президентом України у зв’язку з його державною діяльністю та публічно закликали до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади (ст. 112, ч. 3 ст. 109, ч. 1 ст. 346 КК України).

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 4002