Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
06.11.2019

Розпочато другий етап тестування прокурорів ГПУ в межах атестації для переведення на роботу в нові органи прокуратури (ФОТО, ВІДЕО)

У середу, 6 листопада 2019 року, розпочалося складання іспиту у формі анонімного тестування на загальні здібності та навички в рамках атестації прокурорів Генеральної прокуратури України.

Перед початком тестування заступник Генерального прокурора Віталій Касько, як Голова другої кадрової комісії, повідомив, що за три дні майже 800 прокурорів, які були допущені до складання цього іспиту, пройдуть другий етап атестації. Вони проходитимуть тестування групами по 80 чоловік відповідно до затвердженого графіку.

«За ці три дні ми визначимо, хто з прокурорів пройде на третій етап тестування - інтерв’ю, під час якого комісією будуть перевірятись як професійні знання прокурорів, так і їхня доброчесність», - зауважив Віталій Касько.

Заступник Генерального прокурора наголосив, що комп’ютери, на яких прокурори проходитимуть тестування, не мають виходу в інтернет, тобто немає можливості будь-якого стороннього доступу до них. «В даному випадку гарантовано повне невтручання в роботу систем», - констатував він.

Нагадуємо, тестування для прокурорів ГПУ проводиться в рамках атестації прокурорів на виконання Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури». Атестація прокурорів відбувається в кілька етапів і полягає в перевірці професійних компетенцій і загальних здібностей, а також відповідності вимогам професійної етики та доброчесності. Останній етап проходитиме у формі співбесіди та включатиме в себе виконання ситуаційного завдання. Метою реформи є створення ефективної незалежної прокуратури, якій довірятиме суспільство.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

кількість переглядів: 823