Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
03.12.2019

Розпочався третій етап атестації прокурорів Генеральної прокуратури України - співбесіда

                                      

3 грудня 2019 року розпочався завершальний етап атестації прокурорів ГПУ. До нього допущено 769 прокурорів, які успішно пройшли тестування на знання та вміння у застосуванні закону і відповідність здійснювати повноваження прокурора, а також тестування на загальні здібності та навички.

На третьому етапі прокурори виконають письмове практичне (ситуаційне) завдання для оцінки рівня володіння практичними вміннями та навичками, а також пройдуть співбесіду з метою виявлення відповідності вимогам професійної компетентності, професійної етики та доброчесності. Планується, що співбесіди з усіма прокурорами ГПУ буде завершено до кінця грудня цього року.

Співбесіди проводитимуться відповідно до графіків, розміщених на офіційному веб-сайті. Вони розпочинатимуться всіма кадровими комісіями одночасно після виконання прокурорами практичного завдання.

Практичне завдання необхідно виконати максимум за 45 хвилин, написавши вирішення на аркуші паперу з відміткою кадрової комісії. При його виконанні дозволяється користуватися особистими паперовими текстами Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України, а також Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод без рукописних поміток.

Співбесіда полягатиме в обговоренні результатів дослідження членами комісій матеріалів атестації щодо дотримання прокурором правил професійної етики та доброчесності, зокрема інформації наданої НАБУ та відповідей прокурора на додаткові запитання, яке могла заздалегідь поставити кадрова комісія.

Рішення щодо проходження співбесіди будуть оприлюднюватися кадровими комісіями в той же день на офіційному веб-сайті Генеральної прокуратури України.

Нагадаємо, атестація проводиться на виконання Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури». Кінцевою метою реформи є прокуратура, якій довіряє суспільство.

кількість переглядів: 3383