Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
22.10.2020

Розтрата 2,5 млрд грн – у причетності підозрюється колишній заступник голови правління Банку «Фінанси та Кредит» (ФОТО)

      

Прокурорами Офісу Генерального прокурора спільно зі слідчими Державного бюро розслідувань повідомлено про підозру колишньому заступнику голови правління АТ «Банк «Фінанси та Кредит» за фактом розтрати майна в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, колишній заступник голови правління причетний до розтрати грошових коштів банку. Встановлено, що офшорна компанія, яка була пов’язана із бенефіціарним власником банку, у період 2007-2014 років відкрила кредитні лінії в іноземних банках. Згодом між українським банком та іноземними банками було укладено договори застави на суму понад 113 млн доларів США. Цими договорами український банк поручався за офшорну компанію власними коштами, розміщеними на кореспондентських рахунках в іноземних банках-кредиторах.

У 2015 році через невиконання зобов’язань офшорною компанією за кредитними договорами іноземні банки стягнули з рахунків українського банку близько 113 млн доларів США, що на той час було еквівалентно 2,5 млрд грн.

Такі дії вплинули на ліквідність банку, що, зрештою, позначилося на його платоспроможності та сприяло початку процедури ліквідації фінустанови.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1770