Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
07.04.2021

Підбурювання до надання 100 тис доларів США хабара - Генеральний прокурор підписала повідомлення про підозру двом адвокатам (ФОТО)

       

Генеральний прокурор підписала повідомлення про підозру двом адвокатам, викритим напередодні при отриманні неправомірної вигоди для подальшої передачі суддям ОАСК. Вони підозрюються у підбурюванні до надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище (ч.4 ст.27, ч.3 ст.369 КК України).

За даними слідства, адвокати, один із яких є близьким родичем голови ОАСК, за 100 тис доларів США обіцяли вирішити питання із суддями Окружного адміністративного суду м. Києва про прийняття позитивного рішення у справі за позовом суб'єкта господарювання.

Адвокатів було викрито 6 квітня 2021 року. За місцем виявлення предмету неправомірної вигоди також знайдено предмети, ззовні схожі на антикваріат, документи на ім’я голови ОАСК та його близького родича. Також виявлено готівкові кошти: понад 3,7 млн дол США, 840 тис євро, 20 тис фунтів, 230 тис грн і 100 шекелів.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснюють прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Офісу Генерального прокурора. Досудове розслідування детективи Національного антикорупційного бюро України.

Примітка: Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 1670