Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
13.01.2020

Прокуратура на Запоріжжі припинила діяльність нелегальних автозаправних станцій

                                    

За процесуального керівництва прокуратури Запорізької області слідчі органи регіону розслідують 28 кримінальних проваджень, у ході яких перевірено 34 об’єкти торгівлі паливно-мастильними матеріалами. Виявлено порушення в діяльності 20 АЗС та АГЗС, які здійснювали незаконне зберігання та реалізацію пального без відповідних дозвільних документів та з порушенням правил виконання небезпечних робіт.

Завдяки вжитим заходам, складено протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 1 ст. 164 (провадження господарської діяльності без державної реєстрації як суб'єкта господарювання або без одержання ліцензії на провадження певного виду господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню відповідно до закону) та за ч. 5 ст. 164 (зберігання та/або реалізація на митній території України пального на акцизному складі, не зареєстрованому у системі електронного адміністрування реалізації пального) КУпАП.

З незаконного обігу вилучили 138,3 т палива на загальну суму понад 3 млн грн. Крім цього, описано та вилучено обладнання автозаправних комплексів, за допомогою яких здійснювалась незаконна діяльність.

Наразі робота щодо боротьби з функціонуванням нелегальних автозаправних комплексів Запорізького регіону триває.

Прес-служба прокуратури Запорізької області

кількість переглядів: 540