Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
24.01.2020

На Донеччині викрили осіб, які під виглядом реабілітаційних центрів утримували людей та примушували їх до праці

          

Прокуратура Донецької області спільно з Національною поліцією викрили трьох місцевих мешканців, які можуть бути причетні до трудової експлуатації людей. Наразі вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру за ч. 2 ст. 149 КК України (торгівля людьми, вчинені щодо кількох осіб, за попередньою змовою групою осіб) та обрання запобіжного заходу.

За даними слідства, вказані особи організували на території Донецької та Дніпропетровської областей так звані реабілітаційні центри, де утримували та примушували до важкої праці алко- та наркозалежних людей, безробітних та осіб без постійного місця проживання. Кошти, отримані від такої діяльності, вони розподіляли між собою.

У ході обшуків виявлено та вилучено поліграфічну продукцію з рекламою «реабілітаційних центрів», чорнові записи, грошові кошти, мобільні телефони та банківські картки.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Прес-служба прокуратури Донецької області
кількість переглядів: 454