Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
25.03.2020

На Луганщині за втручання прокуратури у розпорядження держави повернуто землі сільськогосподарського призначення вартістю 5,5 млн грн

                                

Біловодський районний суд Луганської області задовольнив заяви Старобільської місцевої прокуратури та Луганської місцевої прокуратури № 2, підтвердивши обґрунтованість доводів для припинення права постійного користування громадян на земельні ділянки сільськогосподарського призначення площею 100 га загальною вартістю 5,5 млн грн.

Підставою для реагування стала загроза порушень інтересів держави, в особі ГУ Держгеокадастру в Луганській області, у частині незаконного використання угідь після смерті постійних користувачів. Так, уповноважені органи тривалий час були позбавлені можливості законно розпоряджатися земельними ділянками державної форми власності через відсутність прийнятого рішення щодо скасування правовстановлюючих документів громадян на землю.

Враховуючи, що можливість успадкування права постійного користування земельною ділянкою законодавчо не передбачена, місцеві прокуратури звернулись із відповідними заявами до суду.

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 346