Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
30.04.2020

Командир батальйону на Львівщині підозрюється у сприянні ухиленню від військової служби за хабарі

    

За процесуального керівництва військової прокуратури Львівського гарнізону повідомлено про підозру командиру батальйону однієї з військових частин Львівщини за фактом сприяння в ухиленні від військової служби в умовах особливого періоду та одержання неправомірної вигоди (ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст.409, ч. 2 ст. 368 КК України).

За даними слідства, майор вчинив пособництво в ухиленні двома військовослужбовцями за контрактом від несення військової служби. За це він отримував від них щомісячно неправомірну вигоду. Загальна сума хабарів становить понад 108,9 тис грн.

Також встановлено, що вказані військовослужбовці, які були включені в сили та засоби ООС, вступивши в злочинну змову із своїм керівником – командиром батальйону, фактично в період березня-серпня 2019 року в зоні проведення бойових дій на Сході України не перебували та обов`язки з військової служби не виконували. Проте отримали грошове забезпечення на загальну суму 272 тис грн.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення про підозру вказаним військовослужбовцям-контрактникам у ухиленні від військової служби, привласненні військового майна в умовах особливого періоду та наданні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 409, ч. 3 ст. 410, ч. 1 ст. 369 КК України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює територіальне управління ДБР, розташоване у м. Львові.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
кількість переглядів: 498