Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
25.05.2020

Викрито чоловіка, який вчиняв сексуальне насильство над малолітнім хлопчиком та створював дитячу порнографію

       

За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 4 повідомлено про підозру мешканцю Волинської області у вчиненні систематичного сексуального насильства щодо малолітнього хлопчика та створенні за його участі порнографічної продукції ( ч. 3 ст. 153, ч. 4 ст. 301 КК України).

За даними слідства, користуючись безпорадним станом 13-річного хлопчика, підозрюваний вступав з ним у статеві зносини та знімав це на відео. Створений за участі дитини порноконтент він продавав іншим особам для розміщення в Інтернеті.

У ході проведення санкціонованих обшуків за місцем проживання підозрюваного виявлено та вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони з зображеннями порнографічного характеру за участі неповнолітньої дитини.

Також в ході досудового розслідування з’ясувалося, що потерпілий є похресником підозрюваного.

Наразі за клопотанням прокуратури йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави строком на 60 діб.

Слідчі та процесуальні дії тривають. Встановлюється інші особи, які причетні до вчинення цих злочинів.

Викрито підозрюваного прокурорами, у тому числі ювенальними, спільно зі слідчими Дніпровського Управління поліції ГУ Нацполіції України в м.Києві при оперативному супроводженні Департаменту протидії кіберзлочинів Нацполіції. Заходи проводилися із залученням співробітників роти Тактико Оперативного Реагування патрульної поліції у Київській та Волинській областях.

Санкція статей передбачає покарання від 10 до 12 років позбавлення волі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 373