Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
26.06.2020

Прокуратура викрила громадянина, який спонукав військовослужбовця збути зброю з військового складу

         

Військовою прокуратурою Вінницького гарнізону Центрального регіону України громадянина викрито на незаконному поводженні зі зброєю, а також викраденні, привласненні, вимаганні зброї чи іншого військового майна або заволодіння ними шляхом шахрайства (ч. 1 ст. 263, ч. 3 ст. 410 КК України).

За даними слідства, у травні та червні поточного року громадянин спонукав начальника складу ракетно-артилерійського озброєння військової частини здійснити викрадення 2-х одиниць пістолетів ТТ та передати йому за грошову винагороду в розмірі 600 доларів США.

Військовослужбовець проявив принциповість та заявив про злочинні наміри громадянина до правоохоронних органів.

26 червня 2020 року після придбання 2-х одиниць вогнепальної зброї, яке здійснювалося під контролем правоохоронців, особу затримано неподалік військової частини Могильов-Подільського гарнізону. Військову зброю та грошові кошти вилучено.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення громадянину про підозру та обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими територіального управління ДБР, розташованого у м. Хмельницькому, за оперативного супроводження ГУ Військової контррозвідки Департаменту контррозвідки СБУ та Управління карного розшуку ГУ Нацполіції у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 346