Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
26.06.2020

На Кіровоградщині завершено слідство у справі зриву опалювального сезону у м. Світловодськ

                           

За процесуального керівництва прокуратури Кіровоградської області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за обвинуваченням генерального директора СП ТОВ «Світловодськпобут» у службовій недбалості, яка спричинила надзвичайну ситуацію техногенного характеру – зрив опалювального сезону у м. Світловодськ ( ч. 1 ст. 367 КК України). Обвинувальний акт скеровано до суду.

За даними слідства, директор теплового підприємства, неналежно виконуючи свої обов’язки, не вжив вичерпних дій щодо підготовки господарства до роботи в опалювальний період 2019-2020 років у м. Світловодську, однак прозвітував про готовність підприємства до роботи. Зокрема, він не провів фактичну перевірку готовності систем опалення та системи теплопостачання шляхом виконання пробного пуску, не закінчив всі планові роботи на устаткуванні джерел теплової енергії, теплових мереж, теплових пунктів, системах опалення, вентиляції та гарячого водопостачання. Внаслідок цього з жовтня по грудень 2019 року, в різних районах міста відбулись багаточисленні пориви труб на тепломагістральних шляхах.

Директор фактично самоусунувся від виконання покладених на нього обов’язків, не вжив жодних заходів з ліквідації вказаних поривів трубопроводів теплопостачання у місті, що спричинило надзвичайну ситуацію техногенного характеру місцевого рівня.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області
кількість переглядів: 422