Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
26.06.2020

Колишньому заступнику директора Запорізького державного підприємства «Радіоприлад» повідомлено про підозру

      

Військова прокуратура Запорізького гарнізону Південного регіону України повідомила про підозру колишньому заступнику директора Запорізького державного підприємства «Радіоприлад» у зловживанні владою або службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК України).

За даними слідства, посадовець знав, що рішення про згоду на вилучення земельної ділянки, яка перебуває у постійному користуванні ДП на підставі Державного акту на право постійного користування на землю, приймається лише за попередньою згодою з Міністерством промислової політики України. Однак, не отримавши такої згоди, він надав нотаріально завірену заяву від імені підприємства щодо згоди на вилучення частини земельної ділянки. Це призвело до її незаконного вилучення та подальшої передачі Запорізькою міською радою в оренду фізичній особі.

В результаті таких дій посадової особи спричинено тяжкі наслідки інтересам ДП «Радіоприлад» у вигляді втрати права користування частиною земельної ділянки вартістю понад 12 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Слідчим управлінням ГУ Нацоліції в Запорізькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 562