Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
30.06.2020

Правоохоронцями викрито схему розкрадання майже 500 тис грн, виділених на ремонт доріг на Київщині

        

За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 1 повідомлено про підозру директору підрядної організації за фактом зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права, а також службового підроблення (ч. 1 ст. 364-1 та ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, упродовж травня-червня 2019 року службові особи сільських рад Осещини та Хотянівки у Вишгородському районі Київської області підписали акти приймання виконаних будівельних робіт з директором підрядної організації, що займається ремонтними роботами доріг, та перерахували на рахунки товариства бюджетні кошти.

Однак, правоохоронцями встановлено, що підрядник зазначив неправдиві відомості про фактичний обсяг виконаних робіт та використані матеріали. За оцінками фахівців, сума збитків, нанесених державним інтересам, становить близько 500 тис грн.

Викрито схему розкрадання прокуратурою спільно з Голосіївським Управлінням поліції ГУ Нацполіції в м. Києві та Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області.

Також перевіряється причетність до вчинення злочину інших службових осіб.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Прес-служба прокуратури міста Києва

 

кількість переглядів: 451