Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
08.07.2020

На Прикарпатті службовців кредитної спілки судитимуть за заволодіння понад 1 млн грн коштів вкладників

          

Прокуратурою Івано-Франківської області затверджено та направлено до суду обвинувальні акти стосовно керівника, фінансового менеджера та бухгалтера філії однієї з кредитних спілок за шахрайство, заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем, легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, та службове підроблення (ч. ч. 2, 3, 4 ст. 190, ч. ч. 3, 4 ст. 191, ч. 2 ст. 209, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, обвинувачені надали вкладникам для підпису видаткові касові ордери з внесеними до них недостовірними даними про нібито повернення грошових вкладів. Також вони провели фіктивні операції про повернення грошових коштів, погашення кредитів, оформлених на себе. Таким чином членам спілки була заподіяна шкода на загальну суму 1,1 млн грн.

У ході досудового розслідування відшкодовано 165 тис грн, накладено арешт на майно службовців кредитної спілки на суму 910 тис грн.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба прокуратури Івано-Франківської області
кількість переглядів: 256