Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
08.07.2020

На Харківщині група поліцейських підозрюється у систематичному вимаганні неправомірної вигоди (ФОТО)

                                    

За процесуального керівництва прокуратури Харківської області 4 поліцейським повідомлено про підозру в одержанні службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища, за попередньою змовою групою осіб, повторно (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, групою поліцейських Київського відділу поліції ГУ Нацполіції в Харківській області організовано схему систематичного отримання хабарів. Підозрювані затримували осіб, які забирали закладені в громадських місцях наркотики, та вимагали неправомірну вигоду за непритягнення їх до кримінальної відповідальності. Гроші вони пропонували принести родичам, при цьому затримання осіб належним чином не оформлювалось. Спільниками поліцейських були цивільні особи, які забирали гроші у «закладчиків» та передавали їх правоохоронцям. Таким чином співробітники поліції отримали близько 150 тис грн.

У ході обшуків, проведених за місцем мешкання, у транспортних засобах та за місцем роботи фігурантів кримінального провадження виявлено та вилучено грошові кошти, мобільні телефони, речовини, схожі на наркотичні засоби.

Крім того, наразі готується повідомлення про підозру іншим особам, причетним до скоєння вказаного кримінального правопорушення.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює територіальне управління ДБР, розташоване в м. Полтаві, оперативний супровід — Служба безпеки України. Встановлюється можлива причетність інших правоохоронців до вчинення злочину.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 408