Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
08.07.2020

Директор ТОВ на Харківщині підозрюється у заволодінні понад 2,5 млн грн бюджетних коштів

                            

За процесуального керівництва Лозівської місцевої прокуратури директору товариства з обмеженою відповідальністю повідомлено про підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому в особливо великих розмірах, складанні та внесенні до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України).

За даними слідства, в 2018 році директор ТОВ уклав договір щодо реконструкції системи водопостачання на території Барвінківського району з однією з сільських рад. Не зважаючи на те, що договірні зобов’язання виконані частково, підрядник склав та підписав акти приймання виконаних робіт, усвідомлюючи, що в зазначених документах вказано завідомо недостовірну інформацію. На підставі підписаних актів перераховано бюджетні кошти за обладнання та роботи, які фактично не проведено. Загальна сума збитків, завданих територіальній громаді, складає понад 2,5 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює СВ Барвінківського відділення поліції Балаклійського ВП ГУ Нацполіції в Харківській області, оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 495